Передплата 2024 «Добра кухня»

Війна на Донбасі: бойовики 6 разів обстріляли позиції українських військових

  • 06.07.2020, 08:12
  • 616

Збройні формування бойовиків 6 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонене Мінськими домовленостями озброєння

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Від початку поточної доби збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню, у переважній більшості із озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії бойового зіткнення.

«Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування „Північ“, по позиціях українських захисників неподалік Новгородського ворог вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм. Також на світанку противник застосував 120-ти мм міномети біля того ж Новогородського, а також на підступах до Зайцевого і Південного. Крім того, агресор провокував наших воїнів з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поруч Хутору Вільний», — вказано у повідомленні.

Ще одного разу противник обстріляв з мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів позиції українських військових у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» поблизу Верхньоторецького.

«За наявною інформацією за поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою», — додали у штабі ООС.

Схожі новини