Передплата 2024 «Добрий господар»

У мережі англійку зацькували за схуднення: що трапилося

  • 05.07.2020, 20:15
  • 5 950

28-річна Джорджі Фіппс – мешканка англійського міста Суїндон, графство Вілтшир, поскаржилася, що після того, як вона схудла на 63 кілограми, її зацькували в мережі

Дівчина розповіла, що з того моменту, як вона зробила операцію зі зменшення обсягів шлунку в 2018 році і різко схудла, над нею постійно знущаються в соціальних мережах. Про це пише видання The Sun.

Хейтери накинулися на дівчину з образливими висловлюваннями про те, що вона стала виглядати непривабливо і болісно.

«Я думала, люди порадіють за мене. І багато хто радів, але я зовсім не була готова до того, що стану об'єктом постійної уваги і критики недоброзичливців. Раптово їм всім стало цікаво, як я виглядаю і як змогла схуднути», — поділилася Фіппс .

Вона зізналася, що схуднення змінило її як особистість. У 2015 році вона важила більше 120 кілограмів і не особливо переживала через власну зовнішність. Дівчина була задоволена собою і на власному весіллі, що відбулося в тому ж році. Однак, як тільки Фіппс побачила фотографії з церемонії, вона зрозуміла, що треба щось змінювати. Британка приєдналася до місцевої групи для схудненню, спробувала всі дієти, але не змогла дотримуватися жодної з них.

У 2016 році терапевт поставив її в лист очікування на процедуру зі зменшення шлунку. На той момент вона важила 140 кілограмів. Через два роки операцію нарешті зробили. Фіппс зізнається, що перші місяці після неї були дуже складними.

«Мені не тільки було постійно боляче, але ще й треба було виробити нові харчові звички, оскільки мій шлунок був як у трирічної дитини», — поскаржилася вона.

Британка пояснила, що вважає несправедливими звинувачення, що схуднення за допомогою зменшення шлунка «нечесне». Після операції вона не тільки стала стежити за харчуванням, а й зайнялася ходьбою і йогою.

Професор соціальної психології Елль Боаг прокоментувала випадок Фіппс. Вона зазначила, що хоч рух бодіпозитиву і захищає жінок із зайвою вагою від цькування, його прихильники можуть нападати на схудлих і звинувачувати їх в «антифемінізмі».

Читайте також: Вчені розвінчали міф про ідеальні жіночі модельні фігури

«Схудлі дівчата вважаються менш емоційно вразливими, тому що стрункі в нашій культурі нібито постають більш щасливими й упевненими в собі. Вони думають: якщо у неї вистачило сил схуднути, то і критику вона витримає», — пояснила Боаг.

Схожі новини