Передплата 2024 «Добрий господар»

США відсвяткували День незалежності: фото та відео урочистостей

  • 05.07.2020, 12:15
  • 1 079

У США 4 липня відзначили 244-й День незалежності, який в цьому році проходив в умовах пандемії COVID-19

Через вірус звичні масштабні заходи не проводилися, проте деякі урочистості все ж відбулися, пише «24 канал».

У рамках урочистих заходів президент США Дональд Трамп звернувся до американців біля гори Рашмор, на якій зображені портрети американських президентів Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Авраама Лінкольна. Також над нею відбувся парад військових літаків.

Також чимало святкових подій були доступні в режимі онлайн. Серед них концерт A Capitol Fourth, який зазвичай проводять навпроти Капітолію і на якому збирається до півмільйона глядачів. У цьому році його записали заздалегідь — «в знакових місцях по всій країні» — і повинні показати по ТБ і в інтернеті.

Послухати промову Трампа зібралися близько 7,5 тисяч глядачів. На думку президента США, «немає кращого місця для того, щоб святкувати незалежність Америки, ніж під цим величним монументом, спорудженим на честь чотирьох найвизначніших американців».

Більшу частину виступу глава держави присвятив зростанню впливу прогресивних ідей і політиків в США, а також темі протестів в країні.

«Радикальна ідеологія, яка атакує нашу країну, просувається під прапором боротьби за соціальну справедливість, але насправді вона б знищила і справедливість, і наше суспільство. Вона б перетворила справедливість в інструмент розбрату і помсти, а наше вільне і гармонійне суспільство перетворила б на місце репресій, гноблення і дискримінації. Вони хочуть змусити нас замовчати, але ми не дозволимо заткнути нам рота», — підкреслив Трамп.

Читайте також: Протести в США підтримує контрольована Москвою група впливу в Гані, — CNN

Також Трами розкритикував «лівацьку культурну революцію» і «злісний натовп», які, за його словами, загрожують основам американської держави. Водночас політик засудив тих, хто веде «безжальну кампанію, щоб знищити нашу історію, оббрехати наших героїв, знецінити наші традиції і обплювати наших дітей».

День незалежності США відсвяткували й у Києві. У резиденції посла США відбувся урочистий прийом, концерт, феєрверки і вечірки з приготуванням бургерів. Всі заходи проводилися в онлайн-режимі.

Віртуально їх відвідав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який подякував США за «міцну і стійку підтримку.

Президента України Володимира Зеленський також привітав американцем із Днем незалежності.

«З Днем незалежності, США! Протягом понад 200 років США були колискою демократії і стали прикладом для всього світу! Ми бажаємо республіканцям і демократам з Палати представників, республіканцям і демократам з Сенату, і Білому дому сил протистояти всім викликам. Україна — з вами! «- написав він у Twitter.

4 липня 1776 року було підписано Декларацію незалежності, згідно з якою британські колонії в Північній Америці оголосили незалежність від Великобританії. Відтоді 4 липня в США відзначають День незалежності і свободи всіх американців.

Схожі новини