Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під завалами на Позняках знайшли чотирьох кішок: дивовижні історії порятунку

  • 05.07.2020, 10:55
  • 912

Чотири домашні тварини пережили обвал після вибуху будинку на столичних Позняках. А висловуха кішка Еліс, яка два тижні перебувала під завалами, щасливо возз'єдналася із сім'єю після того, як напередодні її таки знайшли у зруйнованій будівлі

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Після вибуху усі служби передусім кинулись шукати під завалами людей. Хто зміг вибігти, залишив вдома все, зокрема і домашніх тварин. Одночасно рятувальники укріплювали конструкції, аби під'їзд не завалився. Потім почали пускати людей. Власники тварин найперше просили працівників ДСНС знайти їхніх улюбленців.

Перше диво сталося на третій день — у підвалі знайшлась кішка.

Не думаючи про своє житло, на пошук кішки Еліс щодня виходила Марина. Родина вивішувала оголошення. Питали в усіх, чи не бачили шотландську висловуху. У цей же час київські рятувальники шукали тварин у під'їзді поміж хитких конструкцій.

«Рятувальники розставляли пастки, а також залишали їжу і воду для тварин. Невідомо, чи залишилася кішка в хаті, бо двері були відчинені», — розповів командир комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» Дмитро Піхало.

За його словами, одного кота виявили під ванною. Він забився туди так, що довелось розбирати конструкції і витягувати тварину. Ще одна кішка — Умка — три дні тому зайшла у спеціальну пастку.

А от Еліс залишалась у розшуку. Рятувальники навіть брали рації і шукали її за допомогою голосу Марини.

«Я по гучномовцю її кликала, поки вони ходили по квартирі, однак Еліс не виходила. Надій практично не було ніяких», — каже Марина.

Та рятувальники не здавались і Еліс таки знайшли під диваном. Коли кішку винесли рятувальники, аплодував весь будинок, каже Марина.

Читайте також: Фронтовий пес врятував трьох осиротілих лисенят, принісши їх бійцям

Вже добу кішка вдома і потроху заспокоюється.

Те, що господарі разом із рятувальниками забезпечили тварин у бетонній пастці їжею, а головне, водою, і врятувало їх. Тепер тварини мають відійти від стресу, каже зоопсихолог.

Будівельники і рятувальники далі працюють у зруйнованому будинку. Про людей думають насамперед, але і тварини для них важливі.

Схожі новини