Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії приховують правду про смертність від коронавірусу

  • 04.07.2020, 22:50
  • 1 057

А кількість смертельних випадків від коронавірусу перевищила 10 тисяч осіб.

В Росії кількість жертв від коронавірусу сягнула 10 027. Протягом останньої доби померло 168 осіб. Виявлено 6632 нових інфікувань, а загальна кількість хворих становить тепер 674 515.

У Москві приріст захворювань сильно сповільнився, але все ж від п"ятниці там виявлено 689 інфікувань. Відразу після загальноросійського голосування щодо змін до конституції з"ясувалося, що голова однієї з московських комісій була інфікована коронавірусом. Про діагноз стало відомо під час голосування, однак виборчу дільницю не закрили.

Незалежні ЗМІ звернули увагу на звільнення з Росстату демографа, який критикував офіційні дані про смертність, зумовлену коронавірусом.

Демограф Олексій Ракша написав у своєму Фейсбуці, що ініціатива звільнення була не його і не працедавця. Мабуть, подіяли всесильні російські спецслужби.

Олексій Ракша, як експерт, давав коментарі для деяких російських ЗМІ, а також для американської газети «Нью Йорк Таймс». Він говорив про те, що насправді смертність у Росії є вищою, ніж це подає влада.

Схожі новини