Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ЄС почали продавати перші ліки проти коронавірусу

  • 03.07.2020, 19:55
  • 1 145

Європейська комісія надала умовний дозвіл на продаж лікарського засобу ремдесивір, зробивши його першим лікарським засобом, дозволеним на рівні ЄС для лікування коронавірусу

Відповідну заяву розміщено на сайті Єврокомісії, повідомляє «Європейська правда».

Дозвіл видано відповідно до прискореної процедури після рекомендації Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) з подальшим схваленням державами-членами.

«Захист громадського здоров'я є ключовим пріоритетом Комісії, і тому дані про ремдесивір були оцінені у виключно короткі терміни за допомогою процедури швидкої перевірки, підходу, який використовується ЕMA під час надзвичайних ситуацій в охороні здоров'я для оцінки даних у міру того, як вони надходять», — йдеться в заяві.

Це дозволило швидко отримати дозвіл в контексті коронавірусної кризи протягом одного тижня після рекомендації EMA, порівняно із звичайними 67 днями.

Читайте також: Ця вакцина доступна всім! MMR може вберегти від важкої форми коронавірусу

Наразі ремдесивір отримав дозвіл на умовний маркетинг, один з механізмів ЄС, створений для полегшення раннього доступу до ліків, які задовольняють медичні потреби, зокрема, для невідкладних ситуацій у відповідь на загрози громадській охороні здоров'я, такі як поточна пандемія.

Раніше повідомлялося, що дослідження показало: пацієнти, які отримували ремдесивір, одужували приблизно через 11 днів, порівняно з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо.

Схожі новини