Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд Франції пішов у відставку

  • 03.07.2020, 12:56
  • 1 033

Прем’єр-міністр Франції Едуард Філіп подав президенту країни Емануелю Макрону заяву про відставку уряду.

Про це йдеться у комюніке Єлисейського палацу 3 липня, повідомляє BFM TV. Філіпп буде займатися урядовими справами доти, доки не буде призначено новий уряд.

«Пан Едуард Філіп сьогодні подав заяву про відставку уряду президенту республіки (Емануелю Макрону — Ред.), яка була схвалена», — йдеться у комюніке.

Макрон та Філіпп напередодні провели переговори віч-на-віч, після чого був оприлюднений пресреліз про відставку прем'єра і всього уряду. Цьому рішенню передували кілька тижнів напружених консультацій щодо визначення «нового шляху» до кінця п'ятирічного терміну Макрона.

Рішення набирає чинності негайно. «У найближчі години буде призначений новий прем'єр-міністр», — сказав президент. Глава держави з новим прем'єром протягом вихідних будуть формувати нову команду.

Як зазначає AP, французький прем'єр подав у відставку після програшу партії Макрона «Вперед, Республіко!» на місцевих виборах у Франції, що відбулися минулої неділі, 28 червня.

Видання пише, що відставка уряду планувалася ще до виборів, оскільки його критикували за діяльність під час пандемії коронавірусу.

Едуард Філіп перебував на посаді глави уряду Франції з 15 травня 2017 року.

Схожі новини