Передплата 2024 «Добрий господар»

Майже половина українців відзначають погіршення економічного становища за останні пів року - опитування

  • 02.07.2020, 14:32
  • 572

Дві третини українців відзначають погіршення економічного становища за останні пів року

Дві третини населення відзначають погіршення економічного становища України за останні пів року.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» з 24 по 28 червня.

Так, за результатами опитування, 22% респондентів оцінюють напрям руху країни як правильний, 63% - як неправильний, ще 15% не змогли відповісти. Соціологи зазначають, що протягом останнього місяця спостерігається падіння позитивних оцінок стану справ у країні з 32 до 22%.

«Дві третини опитаних відзначили погіршення економічного становища України за останні півроку, майже чверть вважають, що воно не змінилося, 9% - покращилося. Про погіршення економічного становища власної сім’ї зазначила половина опитаних, майже 40% говорили про відсутність змін, 9% - побачили покращення», — йдеться в дослідженні.

Крім того, у найближчі півроку близько 40% респондентів очікують погіршення економічного становища країни, 31% - відсутності змін, а 17% - покращення.

Згідно з опитуванням, більш ніж половина українців (53%) вважають, що економічна криза восени цього року може відбутися через некомпетентність влади, 32% впевнені, що причиною може стати коронавірус, та лише 6% вважають, що кризу може спричинити війна на Донбасі.

Опитування провела соціологічна група «Рейтинг» з 25 по 28 червня методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка

репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю не перевищує 2,2%.

Схожі новини