Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Екссуддю виправдали у справі про незаконне позбавлення прав автомайданівців

  • 30.06.2020, 19:55
  • 793

Шевченківський суд визнав колишню суддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинуватою у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану

Про це повідомляють «Ґрати» та одна з постраждалих від рішень екссудді — журналістка Оксана Коваленко у Facebook.

Вирок протягом чотирьох годин оголошував суддя Євгеній Мартинов, який упродовж п'яти років розглядав цю справу.

Прокуратура оскаржуватиме це рішення. На думку прокурора, під час судового слідства стороною обвинувачення наведено достатньо доказів вчинення суддею кримінального правопорушення.

Прокуратура вважає виправдувальний вирок судді незаконним та буде оскаржувати його в апеляційному порядку.

«Окреме „дякую“ від мене прокуратурі, яка наробила купу процесуальних помилок, через це частину доказів суд не взяв до уваги, оскільки вони недопустимі та неналежні», — зазначила Коваленко.

Читайте також: Чорновол показала, що коїлося під вікнами Зеленського у лютому 2014 року

Нагадаємо під час Євромайдану після поїздок до резиденції тодішнього президента Віктора Януковича — Межигір'я — автомайданівці отримували повістки про виклики на допит в якості свідків у рамках кримінального провадження, а також сповіщення від органів ДАІ про необхідність з’явитись у відомство з автомобілем та документами.

Царевич була однією із суддів, які виносили свідомо неправомірні рішення щодо активістів Автомайдану на базі сфальсифікованих «даїшниками» протоколів. Справа стосувалася поїздки понад 1,5 тисяч людей у Межигір'я наприкінці грудня 2013 року. Раніше прокуратура Києва допитала Царевич за підозрою у винесенні свідомо неправомірних рішень щодо активістів Автомайдану.

Крім того, справу щодо неї було перекваліфіковано, оскільки з'ясувалося, що «в неї були особисті інтереси». Речник київської прокуратури не уточнила, про що саме йдеться, пояснивши, що «це таємниця слідства».

11 березня 2015 року Вінницький міський суд обрав запобіжним заходом для судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич особисті зобов'язання строком на 2 місяці з необхідністю носити електронний браслет.

У липні 2015 року Царевич знову взялася вершити правосуддя.

Вища рада юстиції, розглянувши дисциплінарну справу, відкриту стосовно судді Царевич, ухвалила рішення про внесення подання президентові про звільнення з посади цієї судді.

29 вересня 2016 року п’ятий президент Петро Порошенко звільнив суддю Печерського райсуду Оксану Царевич у зв’язку із порушенням присяги.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень