Передплата 2024 ВЗ

До Львова прибув літак із гуманітарною допомогою для підтоплених українських сіл

  • 30.06.2020, 17:15
  • 833

Сьогодні о 13:00 до Львова прилетів літак із гуманітарною допомогою для ліквідації наслідків повені в західних областях країни

Уряд Італії відгукнувся на звернення Посольства України у Римі. Літак прилетів із міста Піза. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Італія передала для українських рятувальників мотопомпи, надувні човни, електростанції, надувні намети, бензопили і спеціальні костюми. Гуманітарну допомогу розвантажили та повезуть в Івано-Франківськ.

«Зараз надходить допомога від різних країн. Минулого тижня ми отримали гуманітарку від Молдови, її повезуть до Чернівецької області. Зараз техніку від Італійської республіки скерують до Івано-Франківської області. Далі в нас є інформація, що інші країни теж готують для нас гуманітарку. Незабаром ми очікуємо від Швеції допомогу для наших рятувальників. Ми пропорційно будемо її роздавати нашим підрозділам для того, щоб вони були максимально забезпечені й ефективно виконували свої завдання», — розповів заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Руслан Білошицький.

Читайте також: Курорт «Буковель» затопило: масштабна повінь розмила дороги та пошкодила будівлі (відео)

«Італія завжди готова допомогти, де б не трапилось лихо, де б не була необхідність у цьому. Особливо в цей період, який дуже складний для всіх у цілому світі. Я з Флоренції. У нас був паводок в 1968 році. Люди виходили і допомагали один одному», — додав представник італійських повітряних сил Сімоне Б’янке.

Сьогодні о 21:30 очікують ще один борт з гуманітарною допомогою від Італії.

Схожі новини