Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацполіція затримала вбивць колишнього війта Миклашева

  • 30.06.2020, 15:15
  • 1 011

У вівторок, 30 червня, поліція затримала двох львів’ян, яких підозрюють у розбійному нападі на приватний будинок колишнього сільського голови Миклашева Михайла Пугача та його вбивстві

Як повідомила Нацполіція Львівщини, 29-річного львів’янина затримали у Львові, а 26-річного львів’янина на Закарпатті. До затримання були залучені спецпризначенці поліції Львівщини, інформує Zaxid.net.

«Були проведені санкціоновані обшуки, під час яких поліцейські вилучили речові докази причетності зловмисників до вчинення розбійного нападу та вбивства. Вирішуються питання щодо обрання їм запобіжних заходів та повідомлення про підозри у вчиненні злочинів. Також ми перевіряємо причетність зловмисників до вчинення інших кримінальних правопорушень», — розповів начальник Нацполіції у Львівській області Василь Віконський.

Нагадаємо, що вбивство трапилось вночі 21 червня у приватному будинку колишнього сільського голови Миклашева Михайла Пугача. Як встановили правоохоронці, близько 02:00 троє невідомих у масках увірвалися в приватний будинок, де перебувало подружжя, 62-річний Михайло Пугач та його 56-річна дружина. Нападники зв’язали і жорстоко побили господарів, забрали гроші та ювелірні вироби, після чого втекли. Від отриманих травм 62-річний Михайло Пугач помер на місці події.

Читайте також: Стрілянина посеред вулиці: у Миколаєві намагалися вбити відомого бізнесмена

Михайло Пугач був сільським головою Миклашева 15 років (2001 — 2016 роки). У 2013 році його судили за хабарництво. Пустомитівський райсуд визнав, що він вимагав та отримав хабар за виділення землі під індивідуальне будівництво. Йому присудили два роки іспитового терміну.

Село Миклашів розташоване всього за 3,5 км від Львова, у ньому проживає трохи більше тисячі людей.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за п.п.6, 12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.4 ст. 187 (розбій) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Схожі новини