Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко закликає владу негайно перекинути будівельну техніку на Прикарпаття для ліквідації наслідків повені

  • 30.06.2020, 10:43
  • 849

Негайно перекинути будівельну техніку на Прикарпаття у постраждалі від руйнівної повені райони, забезпечити людей фінансами та будівельними матеріалами, відновити житло у найкоротші терміни закликав п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час Погоджувальної ради у парламенті

Він наголосив, що рішення у ситуації стихійного лиха мають ухвалюватись негайно, а бюрократична тяганина, до якої влада змушує людей у зруйнованих стихією населених пунктах, неприпустима.

«Вчора я повернувся з Прикарпаття. Зустрічався з людьми в тих селах, які найбільше постраждали від повені. Хочу наголосити, що ця повінь найбільша за останні 50 років. Вона перевершила катастрофічну повінь 2008 року. Люди терміново потребують нашої допомоги. Можете собі уявити, що жінка, в якої засипало і зруйнувало будинок, засипало її чоловіка, якого відкопали з переламаними ногами, отримала пропозицію від влади зафільмувати, що в неї постраждало, написати заявку про те, як саме це сталося, аби вони знали, чим допомогти. Така поведінка влади є абсолютно неприйнятною, бо вона з дітьми залишилася на вулиці, і нам довелося буквально рятувати їх», — наголошує Петро Порошенко.

Він поставив за приклад міжнародних партнерів України, які протягом найкоротшого часу організували доставку гуманітарної допомоги у Прикарпаття. «Я хочу, щоб ми повчилися в наших європейських партнерів, де через механізм цивільного захисту Україну вже почали забезпечувати потрібною технікою зі Швеції, Італії та Ізраїлю», — повідомив Порошенко.

«Протягом 24 годин люди повинні отримати фінансову компенсацію. Протягом 24 годин ті люди, які опинилися без даху над головою, будівлі яких були повністю зруйновані, мають отримати житло», — наголошує п’ятий Президент.

Порошенко закликав керівництво парламенту вже сьогодні заслухати урядовців щодо заходів подолання наслідків повені на Прикарпатті, ухвалити зміни до бюджету і організувати парламентський контроль проти розкрадань бюджетних грошей. «Ми негайно сьогодні маємо заслухати прем’єр-міністра, сьогодні розглянути пропозиції щодо внесення змін до бюджету. Сьогодні треба буде сформувати — і люди дуже просять про це, — орган парламентського контролю за використанням кожної копійки бюджетних коштів, щоб вони ніде не зникли, як це, на жаль, трапляється з такими грошима», — зазначив Порошенко.

Він також закликав усіх народних депутатів приєднатися до ініціативи фракції «Європейська Солідарність» перерахувати одноденний заробіток для постраждалих від повені. «Тут не треба тягнути ковдру на себе, парламент також повинен і символічно висловитись», — заявив Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» переконаний, що на Прикарпаття необхідно негайно спрямувати дорожню будівельну техніку і розблокувати зруйновану інфраструктуру. «Наголошую: продовження нашої програми дорожнього будівництва, яка зараз називається „Велике будівництво“, лише підсвічене „відосиками“. Ми маємо негайно всю техніку, яка там є: грейдери, самоскиди, вантажні автомобілі, екскаватори, перекинути на Прикарпаття. На сьогоднішній день люди повністю відрізані від зовнішнього світу. Будівельні матеріали мають там бути вже завтра. І я прошу парламент підтримати цю ініціативу: негайно організувати або виступ, або зустріч з урядовцями», — заявив Петро Порошенко

Лідер «Європейської Солідарності» також подякував волонтерам, які першими самоорганізувались і відправили на Прикарпаття гуманітарну допомогу.

Схожі новини