Передплата 2024 ВЗ

Вибух на Позняках: потерпілі не можуть потрапити у квартири, подаровані Зеленським

  • 30.06.2020, 12:55
  • 1 106

Жителі багатоповерхівки на Позняках у Києві, де більше тижня тому трапився вибух, заявили, що не можуть потрапити до своїх квартир, ключі від яких їм вручив президент Володимир Зеленський

Із такою заявою вони виступили на акції, присвяченій трагедії. Понад 200 людей зібралися біля багатоповерхівки 29 червня, щоб ушанувати пам’ять загиблих, повідомляє «5 канал».

Як відомо, глава держави вручав ключі 12 родинам — тим, хто втратив родичів, живе в інтернаті й не має альтернативного житла, в кого є малолітні діти.

Однак постраждалі запевняють, що документів на квартири в них поки немає. Насправді ж, за їхніми словами, вони отримали лише сертифікати, де є фото підпису директора забудовника, а також стоїть технічний будівельний номер, «який не відповідає номеру будинку». Зовні ж будинки обнесені огорожею.

Наприклад, одна із жінок зазначила, що нове житло її родині видали в ЖК «Кришталеві фонтани» на вулиці Метрологічній, 42. За її словами, загалом є чотири черги комплексу, але четверту ще будують. Інша мешканка каже, мовляв, у відділі продажу їм сказали, що в них двокімнатна квартира, а в сертифікаті сказано про трикімнатну.

Читайте також: В мережі опублікували шокуюче відео, зроблене мешканцем відразу після вибуху будинку в Києві

«Фактично люди отримали ключі, але скористатися ними не можуть. Їх не пускають навіть подивитися квартиру, бо там дотепер триває будівництво. А в квартирах голі бетонні стіни», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва приблизно о 10:00 21 червня трапився вибух у житловому будинку. У результаті було пошкоджено декілька поверхів.

Схожі новини