Передплата 2024 «Добра кухня»

Масове вбивство на Житомирщині: син стрільця розповів свою версію подій

  • 30.06.2020, 12:15
  • 1 677

Анатолій Захаренко, який підозрюється в убивстві семи осіб на Житомирщині, стріляв у людей, оскільки "в нього не було іншого виходу"

Про це «КП в Україні» розповів син обвинуваченого Олексій Захаренко. Хлопець сказав, що дізнався про подію з дзвінка від матері.

«Батько мамі сам зателефонував. Він спершу поліцію набрав, а потім — дружину. Зізнався, що убив сімох людей. У нього не було іншого виходу — він так не говорив, але я це прекрасно розумію. Просто так він би точно не стріляв. Може, щось про сім'ю сказали. Дорікнули, мовляв, і сам в армію не пішов, і ми з братом не служили. Але я не можу служити — у мене міжхребцева грижа. У Петра (старший син Захаренка. — Ред.) відтермінування — один дитину виховує», — припустив він.

Читайте також: Таємниці масового вбивства на Житомирщині: поліція з'ясувала нові деталі злочину

Олексій Захаренко вважає, що його батькові могла загрожувати небезпека, тому він почав стріляти.

«Думаю, він зробив те, що повинен, якщо йому загрожувала небезпека. Батько не обманює — найімовірніше, у нього й справді не було іншого виходу. Ви ж розумієте: вони зі зброєю пішли спати. Чи як? Цікавий факт… Один із автоматом лежав (є версія, що Захаренко сам розклав зброю біля убитих. — Ред.). Не в машинах „стволи“ були зачохлені, а там, на місці, в будиночку», — сказав він.

Нагадаємо, у ніч на 22 травня в районі села Новоселиця Житомирської області було застрелено сімох осіб. За підозрою в убивстві затримано власника місцевої водойми 58-річного Анатолія Захаренка.

За версією слідства, спершу він убив двох своїх знайомих, які перебували поруч, потім почав розстрілювати шістьох інших, які спали. Одному вдалося втекти в ліс, дістатися села і викликати поліцію.

Схожі новини