Передплата 2024 «Добра кухня»

«Карпати» не можуть дограти чемпіонат

  • 29.06.2020, 19:52
  • 1 077

Уславлена львівська футбольна команда залишилась без грошей

«Перенесений поєдинок УПЛ „Карпати“ — „Маріуполь“, цілком ймовірно, не відбудеться, як і наступні матчі львів’ян у чемпіонаті. Причина — брак необхідних коштів», — заявили в штабі команди.

Згідно з підрахунками клубу, тритижневі гастролі (через несприятливе епідеміологічне становище у Львові «карпатівці» би зіграти всі свої поєдинки на чужих полях) обійдуться «левам» у півтора мільйони гривень. «У клубу таких коштів нема», — констатували «Карпати».

Львівський клуб стверджує, що він після зміни власника (акції «Менділ Лімітед» Петра Димінського викупив Олег Смалійчук) намагався домовитися з іншим інвестором — «Крісал Холдінгс». Та переговори безуспішні, заявив виконавчий директор ФК «Карпати» Ростислав Ящишин.

«Не секрет, що в клубу були тривалі фінансові труднощі, ми рік виживали без фінансування. Зараз у „Карпат“ буквально нема власних ресурсів та резервів для продовження життєдіяльності, всі можливі варіанти вичерпані. Необхідна солідна дотація», — заявив Ящишин.

Раніше проєкт футбольної журналістики «ТаТоТаке» повідомив, що «Карпати» цього тижня оголосять про зняття з прем'єр-ліги. Львівський клуб не отримає ліцензію на наступний сезон через борги. Дедлайн ліцензування — 30 червня.

Згідно з даними проєкту, Олег Смалійчук протягом трьох минулих тижнів шукав зустрічі з Ігорем Коломойським, щоб той погасив 50% боргів. Якщо Коломойський відмовить, то Смалійчук ніби висловив готовність викупити його частку.

Є інакший варіант, котрий передбачає створення нового клубу «Карпати». Можливо, він отримає дозвіл почати виступи не в аматорській лізі, а в другій або першій.

Після 24 зіграних матчів «Карпати» займають останнє місце в турнірній таблиці УПЛ.

Схожі новини