Передплатити Підтримати

Як їсти менше солодкого: поради дієтолога

Не потрібно повністю відмовлятися від улюблених солодощів і демонізувати цукор. Але якщо його в раціоні занадто багато, то варто вдатися до обмежень.

Дієтолог Альбіна Коміссарова розповіла на своїй сторінці в Instagram, як легко впорається з цим завданням. В першу чергу, потрібно звернути увагу на фрукти і ягоди. ⠀

На думку експерта, вони чудово замінюють десерт. І годяться для прийому в їжу цілими, у вигляді сухофруктів або в складі смузі і морозива. ⠀

Також дієтолог порекомендувала уважно читати склад продуктів.

«Дуже просте правило, але відмінно допомагає. Навіть в звичайних пластівцях, кетчупі, батончиках може бути величезна кількість цукру», — зазначила Коміссарова. ⠀

Вона нагадала і про маркетингові виверти. Мальтоза, глюкозний сироп, сироп топінамбура, мед — все це такий же цукор.

Дієтолог також порадила готувати десерти і випічку самостійно. Тоді легко вийде контролювати кількість доданого цукру або й зовсім замінити його фруктами.

При приготуванні домашніх страв варто додавати спеції. Кориця, ваніль, гвоздика придадуть їжі аромат і приємний смак.

«Зведіть до мінімуму вживання солодких покупних йогуртів. Купуйте натуральний білий йогурт і додавайте туди самостійно фрукти, горішки. Вибирайте несолодкі напої. Ідеально — вода або несолодкий морс, але зараз є дуже багато напоїв з невеликою кількістю цукру або без нього зовсім «, — порадила Коміссарова.