Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"США можуть відмовитися від світового лідерства. Слід домовлятися з Росією", - Меркель

  • 27.06.2020, 12:35
  • 1 128

Країни Європи мають замислитися над новою реальністю, в якій США можуть відмовитися від ролі світового лідера

Про це федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель розповіла у розлогому інтерв'ю для шести європейських газет. З нею, зокрема, спілкувалися журналісти The Guardian (Велика Британія), Süddeutsche Zeitung (Німеччина), Le Monde (Франція), La Vanguardia (Іспанія), La Stampa (Італія) і Polityka (Польща), передає Еспресо.TV.

Як зазначила Меркель, європейці виросли з усвідомлення того, що Сполучені Штати прагнуть бути світовою державою.

«Якби США зараз захотіли перестати виконувати цю роль з власної волі, нам би треба було дуже серйозно задуматися над цим», — наводить її слова The Guardian.

У такий спосіб Меркель відреагувала на заяву президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа щодо його готовності скоротити американський військовий контингент в Німеччині.

Очільниця уряду ФРН наголосила, що війська Сполучених Штатів допомагають захищати не лише Німеччину і європейську частину НАТО, але також й американські інтереси.

Читайте також: «Під час зустрічі у Берліні Козак налякав Меркель зібраним Москвою компроматом», — політолог

Що стосується Російської Федерації, то Меркель, за її власними словами, готова до врахування побажань Кремля у Лівії та Сирії.

«Є гарні причини продовжувати конструктивний діалог з Росією. У таких країнах, як Сирія і Лівія, державах, які знаходяться в безпосередній близькості від Європи, стратегічний вплив Росії величезний. Тому я буду продовжувати прагнути до співпраці», — пояснила вона.

Разом з тим Меркель визнала, що «гібридна війна і методи дестабілізації є моделлю поведінки Росії».

Нагадаємо, відомий у Німеччині та Європі журналіст, автор книг про путінський режим Борис Райтшустер вважає, що як ззовні, так і в середині країни політичній курс Меркель відповідає інтересам Володимира Путіна.

Схожі новини