Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Одесі закрили міський пляж через витік палива із затонулого танкера

  • 27.06.2020, 12:15
  • 880

В Одесі закрили для відвідувачів місцевий пляж «Дельфін» через витік нафтопродуктів із затонулого поблизу танкера «Делфі»

Про це повідомляє Одеська міська рада.

«У зв'язку з витоком нафтопродуктів з танкера, а також з огляду на інформацію Держекоінспекції в Одеській області про перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів і забруднення води в районі траверсів 10 і 10а пляжу Дельфін, комісія прийняла рішення про обмеження доступу відпочивальників на пляж у цьому районі узбережжя», — йдеться у повідомленні.

Таке рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Читайте також: Пожежа у Перській затоці: поблизу ОАЕ зайнявся танкер

21 червня із затонулого танкера «Делфі» знов почали витікати нафтопродукти. Одеська обласна прокуратура повідомила, що обстежила море біля затонулого танкера «Делфі» в Одесі й нафтопродуктами воно не забруднене. Ще очікують результатів контрольних проб води у місцях затемнення.

Нагадаємо, у ніч на 22 листопада 2019 року судно «Делфі» через сильний вітер зірвало з якоря та знесло в напрямку одеського пляжу «Дельфін». Члени екіпажу відмовлялися покидати судно, але в підсумку їх евакуювали, а судно сіло на мілину та майже перекинулось.

В Офісі генпрокурора заявляли, що власник судна мав прибрати танкер з акваторії Одеського морського порту ще до 31 березня 2020 року. Генпрокурор Ірина Венедіктова казала, що підняти танкер з дна коштує від 18 до 24 мільйонів гривень.

За цим фактом триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації водного транспорту.

8 квітня компанія-власник «Делфі» обіцяла, що найближчим часом забере судно з берега за власний кошт. Однак цього так і не відбулося.

Схожі новини