Передплата 2024 ВЗ

Катастрофа МАУ: Іран надішле "чорні скриньки" на розшифрування до Франції

  • 27.06.2020, 09:15
  • 611

Іран погодився передати "чорні скриньки" збитого над Тегераном українського літака МАУ для розшифрування до Франції

Про це заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив на своїй сторінці у Facebook 26 червня. За його словами, це стало результатом наполегливого тиску України на Іран.

«Щойно на Раді ІКАО представники Ірану погодились передати у Францію для розшифровки бортові самописці літака Українських авіаліній рейсу PS752. Це стало можливим завдяки послідовному тиску українського уряду і їхніх колег з інших країн. Оскільки у березні ми вже чули схожу обіцянку від Ірану, ставимось до сьогоднішньої заяви зі стриманим оптимізмом», — заявив Єнін.

Посадовець наголосив, що фахове розшифрування чорних скриньок, яке може зробити Франція за участі найкращих експертів з України та інших країн, — необхідний крок до завершення технічного розслідування збиття українського літака в небі над Тегераном відповідно до вимог Чиказької конвенції.

Читайте також: Іран визнав, що «ненавмисно» збив український літак над Тегераном

«Це малий, але важливий крок, який наближає передусім сім"ї загиблих і всю Україну до встановлення правди про катастрофу та справедливості. Ми продовжимо свою роботу над встановленням справедливості та притягненням до відповідальності всіх причетних», — додав він.

Схожі новини