Передплата 2024 ВЗ

Ситуація з коронавірусом: в Україні готують лікарні другої і третьої хвилі

  • 27.06.2020, 08:35
  • 714

Однак ефективність лікування коронавірусу COVID-19 в Україні значно вища, ніж у країнах Євросоюзу, а відсоток летальних результатів у рази менше

Про це розповів в ефірі каналу «Україна 24» міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

«Ефективність лікування в нашій країні набагато краща, ніж в європейських країнах, летальність становить 2,6%, на відміну від Німеччини, де 4%, або Іспанії, де 9,5%», — сказав міністр.

Водночас голова МОЗ визнав, що кількість інфікованих українців зросла після пом'якшення карантину.

Читайте також: У МОЗ заявили, що показник активних хворих на COVID-19 значно перевищив допустиму норму

«Два тижні я попереджав, що, зокрема через легковажне ставлення до правил, рекомендацій МОЗ, ми і бачимо зростання кількості інфікованих… Ці правила ми встановили, пом'якшуючи карантин для запуску економіки, з розумінням людей, які втомилися. Це носіння маски, дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками… На жаль, ми побачили зростання, і, що мене найбільше турбує, у деяких областях зростання дуже велике, отож, виникає значне навантаження на лікарні першої хвилі.

Ми вже почали розгортати лікарні другої і третьої хвилі", — розповів він.

Також Степанов заявив, що в лікарнях першої хвилі передбачено 3000 ліжок для хворих на коронавірус.

«Загалом по Україні показник (заповнювання ліжок — ред.) не перевищує 16%, але в деяких регіонах перевищив 60% і 50%. Там ми починаємо готувати лікарні другої хвилі», — зазначив він.

Нагадаємо, станом на ранок 26 червня в Україні виявлено 41 117 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 1086 летальних, 18 299 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1109 нових випадків коронавірусу.

Схожі новини