Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівський ліцей імені Героїв Крут першим отримав партію світоглядної літератури в межах проєкту “Бібліотека Сержанта”

  • 26.06.2020, 16:57
  • 1 124

Стан бібліотек навчальних закладів, які готують військових, аж ніяк не відповідає задачам формування особистості майбутнього офіцера

Громадська організація «Реформація» в межах проєкту «Бібліотека Сержанта» планує наповнити бібліотеки 25 військових навчальних закладів актуальною літературою. Першим 26 червня отримав свою «Бібліотеку Сержанта» Львівський ліцей імені Героїв Крут.

Кошти на понад 600 книжок від провідних українських видавництв ГО «Реформація» вдалось зібрати завдяки благодійним внескам небайдужих українців. Це стало можливим і завдяки видавництвам-партнерам: Наш Формат, Видавництво Старого Лева, Астролябія, які надали проєкту 40% знижки на власну продукцію.

Перелік книжок для проєкту відібрала експертна група військових. Серед книжок, які отримав Львівський ліцей імені Героїв Крут, твори з військової стратегії, історії війська, художня військова проза та репортажі, а також світоглядні праці Френсіса Фукуями, Насіма Ніколаса Талеба, Адама Сміта, Макса Вебера.

На думку ініціаторів проєкту, це надасть можливість львівським ліцеїстам прочитати сотні світоглядних та професійних книжок й стати справжньою елітою нації.

Серед тих, хто виступав під час урочистого вручення книжок, був Владислав Кириченко, ініціатор проєкту і засновник видавництва «Наш Формат». Він звернув увагу на той факт, що українські військові не мають сучасної літератури в бібліотеках, зокрема, спеціалізованої. Це різко контрастує із ситуацією як в Росії, так і в західних країнах. Так, кадети військової академії Вест-Пойнт мають перелік видань, ознайомлення з якими є обов’язковим. Тому така українська підбірка — це крок у правильному напрямку, який буде мати великий ефект у майбутньому.

Заступник директора «Будинку Воїна» учасник бойових дій Максим Бугель зазначив, що видання, які сьогодні передані Ліцею імені Героїв Крут є корисними як для навчання у військовій сфері, так і для можливого мирного життя в ролі керівників та управлінців.

«Бібліотека Сержанта» — проєкт громадської організації «Реформація», що ставить на меті допомогти ліцеїстам та курсантам військових ВНЗ підвищити свою кваліфікацію за допомогою читання професійної літератури. Майбутні офіцери матимуть можливість дізнатися про досвід всесвітньо відомих військових керівників, а також надихнутися історіями українських героїв — учасників бойових дій на Сході України.

Схожі новини