Передплата 2024 ВЗ

Вмирає кожен десятий: рівненські лікарі розповіли про агресивність COVID-19

  • 26.06.2020, 11:35
  • 1 315

У Рівному через стрімке поширення коронавірусу (COVID-19) лікарні переповнені

Як заявили медики міста у відеозверненні до українців, вмирає кожен десятий пацієнт, якого було госпіталізовано з COVID-19.

«Лікарня переповнена. Наша область, зокрема наше місто, перебуває зараз серед лідерів в Україні. Сподіваюся, що ви зрозумієте, як важливо дотримуватися карантину, оскільки від коронавірусу вмирає кожен десятий», — сказав головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук.

За словами головлікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний» Вікторії Покоєвчук, наступ коронавірусної інфекції стає все агресивнішим.

«За минулий тиждень тільки в нашому закладі діагностовано втричі більше пацієнтів із коронавірусом, ніж в усі попередні тижні», — зазначила вона.

Читайте також: «Пекельне пекло»: у мережі з'явилися фото лікарні, де лікують хворих на COVID-19

Медики закликали українців дотримуватися карантинних обмежень і не нехтувати засобами захисту, зокрема зберігати соціальну дистанцію, носити маски та обробляти руки.

Нагадаємо, станом на 26 червня в Україні офіційно підтверджено 41 117 випадків коронавірусної інфекції. З них 1 109 були виявлені за минулу добу, що стало новим антирекордом.

Схожі новини