Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ласкаво просимо на весілля!», Як одружитися під час "чуми"?

Попри карантин, на Львівщині – весільний бум. «Дім щастя» приймає заявки телефоном

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що у період адаптивного карантину (затверджений до 31 липня) весільні забави на сотню або пів сотні гостей — табу. Дозволено камерні святкування, до 10 гостей, і то з дотриманням усіх карантинних заходів безпеки — маски, дезінфектори, соціальна відстань. Забави на понад 10 гостей можливі лише на свіжому повітрі і з дотриманням усіх заходів безпеки.

Як розповіла «ВЗ» керівниця Цен­трального відділу ДРАЦСу Західно­го міжрегіонального управління Мі­ністерства юстиції України (Львів) Ірина Олива, незважаючи на карантин­ні обмеження, у Львові та області — ве­сільний бум. Лише у травні свої долі по­єднали 623 пари молодят. За станом на 25 червня у Львові розписалося 352 пари. А з початку цього року на Львівщині одружилося понад 3000 пар. За статистикою, лише 3% майбутніх молодят переносять розписку на кращі часи — після карантину.

«ДРАЦС безперервно приймає за­явки від молодят на одруження, на­віть у телефонному режимі та в онлайн, — заявила Ірина Олива. — На церемо­нію розписки наречених в зал пускають не більше 10 гостей. Усі — в масках, ру­кавицях, повсюди можна продезінфіку­вати руки».

Правила для майбутніх сімей — для електронної реєстрації заяви про шлюб наречений і наречена повинні мати циф­рові підписи. Якщо ж таких нема, мож­на прийти до ДРАЦСу, але перед тим, за день-два, зателефонувати і уточнити конкретну годину прийому. Це необхід­но для того, щоб під дверима кабінету, де реєструють заяви, не збиралася чи­мала черга охочих створити сім’ю.

Фото з відкритих джерел

Схожі новини