Передплата 2024 ВЗ

Дональд Трамп «надсилає сигнал Росії» - переводить частину військ США з ФРН до Польщі

  • 25.06.2020, 09:01
  • 4 202

Водночас він дорікнув Берліну за закупівлю російських енергоресурсів.

Президент США Дональд Трамп заявив, що частина американських військових буде передислокована з Німеччини до Польщі. Про це він повідомив на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції у Вашингтоні 24 червня.

«Ми зменшимо чисельність своїх сил у Німеччині (…) Дехто повернеться додому, а хтось поїде в інші місця, Польща буде одним із таких місць у Європі», — сказав Трамп, передає агенція AFP.

Анджей Дуда назвав це «дуже розумним рішенням» і заявив, що попросив Трампа не виводити американські війська з Європи, «бо безпека Європи для нього дуже важлива».

Трамп заявив, що налаштований скоротити чисельність військових США в Німеччині з приблизно 35 тисяч до 25 тисяч. На запитання, яке повідомлення надсилає США Росії передислокацією своїх військ, Трамп відповів: «Я думаю, що це надсилає дуже сильний сигнал».

Нагадаємо, 18 червня представники Демократичної партії у Конгресі США внесли законопроєкт, покликаний заборонити фінансування виведення американських військ з Європи без схвалення Конгресу. У випадку ухвалення цього законопроєкту план президента США Дональда Трампа з виведення частини американських військ, дислокованих у Німеччині, буде заблоковано.

Законопроєкт з назвою «Про захист інтересів національної безпеки США в Європі» представили голова Комітету з міжнародних справ Палати представників США Еліот Енгель і член сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Менендес. Обидва є членами Демократичної партії.

Схожі новини