Передплата 2024 «Добра кухня»

Названо нові "дивні симптоми" від коронавірусу

  • 25.06.2020, 09:58
  • 1 844

З початком пандемії коронавірусу пацієнти стали все частіше скаржитися на "дивні симптоми", які медики називають панічними атаками.

За словами лікарки Патімат Алієвої, цей новий побічний ефект COVID-19 у людей загострюється і набуває важкого характеру. Про це повідомляє «Рамблер».

«У мене на прийомі було декілька таких пацієнтів. Хтось шукав тромб у всіх судинах свого організму, когось мучили задуха і відчуття комка в горлі, інші й узагалі хотіли перевірити все, що можна, аби унеможливити всі наслідки вірусу», — розповіла вона.

Лікарка зазначила, що під час карантину і самоізоляції через COVID-19 симптоми панічної атаки можуть бути справжнім випробуванням для тих, хто відчуває їх вперше.

Фахівчиня підкреслила, що панічна атака — це стан, коли страх або тривога провокують у людини раптові фізичні симптоми без очевидної на те причини. Найпоширенішими її ознаками є біль у грудях, задуха, відчуття підвищеної температури або ознобу.

«Коли ми потрапляємо в ситуації з мінливими обставинами та непередбачуваним майбутнім, наша перша реакція в тому, щоб активно чинити опір цьому. Роблячи так, ми лише погіршуємо наші власні страждання», — пояснила Алієва.

Вона додала, що чинити опір таким панічним думкам і відчуттям не варто — їх потрібно приймати як даність і бути спокійними, адже з часом все це неодмінно закінчиться.

Схожі новини