Передплата 2024 «Добра кухня»

Польща передає Україні та Молдові засоби для боротьби з епідемією коронавірусу

  • 24.06.2020, 17:55
  • 705

Уряд Польщі передав Україні та Молдові гуманітарну допомогу для підтримки у боротьбі з епідемією коронавірусу.

Як пише «Європейська права», про це повідомляє Polskie Radio.

Транспорт з урядовою допомогою для Києва і Кишинева вирушив сьогодні з Варшави, її перевозять автомобілі Державної пожежної служби. 12 з них вирушать до України, 4 — у Молдову.

У вантажі — захисні маски та шоломи, дезінфікуючі засоби, спеціальне захисне взуття та спецодяг.

Гроші на придбання засобів захисту для боротьби з коронавірусом також надали польські компанії, які присутні на українському ринку, зокрема, PKO BP, Orlen, PGNiG, PZU та Polfa Tarchomin. Польський національний фонд пожертвував 5 тис. шоломів.

Глава Національної податкової адміністрації Маґдалєна Жечковська сказала, що залучення уряду до боротьби зі світовою епідемією є знаком солідарності Польщі.

Заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський зазначив, що допомога, яку Польща сьогодні направляє в Україну та Молдову, — це «підтримка наших найближчих друзів», і підтримка цих країн є частиною польської політики у рамках Східного партнерства.

«Ми хочемо, щоб країни Східної Європи та країни Центральної Європи разом утворили один союз і щоб вони врешті співпрацювали також у межах Європейського Союзу», — зазначив Павел Яблонський.

Схожі новини