Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів увійшов у європейський рейтинг міст з найкращими умовами для бізнесу

  • 23.06.2020, 18:35
  • 1 337

Лондонське економічне видання Emerging Europe внесло Львів до рейтингу європейських міст, що розвиваються та є найзручнішими містами для підприємництва. Цей загальний рейтинг очолила угорська столиця Будапешт, Львів – сьоме. Львів посів друге місце у категорії «Економічний потенціал»

Про це повідомляє lviv1256.com.

Чеська столиця посіла друге місце в цілому, випередивши переможця минулого року, Варшаву. Далі Любляна (столиця Словенії), Братислава (столиця Словаччини) і тоді Львів.

У межах щорічного огляду економічного потенціалу міст у країнах із ринкoвою економікою, що стрімко зростає, Львів посів друге місце серед усіх країн у регіоні, обігнавши Київ і Харків, які разом із Кишиневом (Молдова) зайняли третю пoзицію. Дніпро отримав п’яте місце, Одеса — шосте.

Emerging Europe також визначило переможців ще в семи номінаціях.

Найсприятливішим для бізнесу містом став Будапешт. Угорська столиця також є лідером в категоріях «Бренд» і «Підтримка місцевих oрганів влади». Львів не потрапив у Бренд, але очолив третю сходинку у другій категорії.

За індексом сприйняття бізнес-клімaту перемогло польське місто Лодзь (Львів не потрапив в цю категорію), в номінації «Розвиток розумного міста» — Софія (Болгарія) і Таллінн (Естонія), а Львів на сьомому місці. Категорію «Інфраструктура і зв’язок» очолила Варшава (Львів не потрапив сюди), а «Якість життя» — Прага (Львів на сьомій сходинці).

Читайте також: Львів увійшов в рейтинг міст, де найактивніше використовують 4G

У рейтингу Emerging Europe Awards 2020 оцінювали 75 міст у країнах Східної Європі, Кавказу, Балкан та Балтії з населенням понад 200 000 або столиці. Переможців визначили 70 запрошених міжнародних експертів і радників з інвестицій.

Щорічний рейтинг The Emerging Europe Awards 2020 — це вже третій випуск програми, в якій представлені найкращі країни Європи, що розвиваються: люди, громадські та приватні організації, а також проєкти та ініціативи.

Схожі новини