Передплата 2024 «Добрий господар»

«ЄС» вимагає негайно виділити кошти для ліквідації наслідків повені на Заході України

  • 23.06.2020, 16:26
  • 868

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає від Уряду негайно провести позачергове засідання та виділити з резервного фонду бюджету кошти для боротьби із повінню та подолання наслідків стихійного лиха у західних областях України

Влада проґавила чергову кризу — масштабне стихійне лихо охопило вже 8 областей України. Зокрема, Івано-Франківська та Чернівецька області потерпають від повені: зруйновано десятки кілометрів доріг, знищено дамби та мости, затоплені десятки сіл, пошкоджено сотні будинків, постраждали домогосподарства тисяч українців. Цілі села залишись відрізаними від цивілізації і наразі покинуті на поталу негоді.

Влада демонструє злочинну недбалість, ігноруючи стихійне лихо, яке зачепило десятки тисяч наших співгромадян. Досі не виділені кошти для боротьби з масштабними повенями, які загрожують всьому регіону.

На початку весни Верховна Рада виділила понад 64 мільярди гривень для боротьби з коронавірусною хворобою, однак за три місяці влада використала лише 1% від цієї суми. Натомість, в розпал епідемії вони виділяють десятки мільярдів з фонду протидії коронавірусу начебто «на ремонт доріг».

Фракція партії «Європейська Солідарність» вимагає терміново виділити з резервного фонду бюджету кошти для протидії стихійному лиху у західних областях та надання допомоги громадянам, що потерпіли від стихії. Крім того, кошти, які влада безпідставно вилучила з фонду боротьби COVID-19 та передала на «ремонт доріг», мають бути негайно спрямовані у місцеві бюджети для швидкої і ефективної ліквідації наслідків повені.

Схожі новини