Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці можуть безкоштовно лікуватися у приватних клініках: що для цього потрібно

  • 23.06.2020, 16:35
  • 1 197

В Україні 517 приватних медзакладів та лікарів ФОП надають допомогу в межах Програми медгарантій, 713 тис. українців уже уклали декларації з лікарями у приватних закладах

Про це на брифінгу поінформувала директор Департаменту комунікацій Національної служби здоров’я Тетяна Бойко, повідомляє «Укрінформ».

«На сьогодні договір із НСЗУ на допомогу на первинній ланці — терапевти, педіатри, сімейні лікарі — уклали 517 приватних закладів та лікарів ФОП. Та ще 63 медичних заклади, які надають спеціалізовану меддопомогу. На сьогодні 713 тис. українців уклали декларації з лікарями ФОП або лікарями в приватних закладах. Загальна кількість таких лікарів 1 268», — сказала Бойко.

За даними НСЗУ, на початок 2019 року 204 приватних медзаклади уклали договір, на кінець року — 416.

«Це підтверджує, що приватним лікарям, приватним медзакладам цікаво працювати з НСЗУ і надавати послуги українцям. Зростання кількості приватних медзакладів стимулює конкуренцію за пацієнта і змушує медзаклади покращувати надання медпослуг», — сказала Бойко.

За даними НСЗУ, за надання послуг приватні медзаклади та лікарі ФОП з початку року отримали 177 млн. грн.

Читайте також: Які зміни чекають українців у медицині в 2020 році

За державний кошт пацієнт отримує у лікаря з приватного закладу наступний обсяг послуг: необмежена кількість відвідувань лікаря; базові дослідження та аналізи за визначенням лікаря, вакцинацію дітей та дорослих згідно з календарем щеплень.

Лікар виписує рецепти за програмою «Доступні ліки», електронне направлення до інших спеціалістів на проведення досліджень. Це дає пацієнту можливість отримати ці послуги безкоштовно.

Інформацію про приватні медзаклади, можна дізнатися на сайті НСЗУ.

Схожі новини