Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд Києва скасував підозру нападнику на Стерненка

  • 23.06.2020, 12:22
  • 799

Печерський районний суд Києва скасував підозру Івану Кузнецову, який був одним із нападників на екслідера одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка і загинув під час нападу.

Про це повідомили: Стерненко та ексзаступник голови Адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов, адвокати якого представляють інтереси родичів загиблого Кузнєцова, в Telegram

«Вчора суддя Печерського районного суду (В'ячеслав — ред.) Підпалий на прохання адвоката Портнова і за сприяння Авакова скасував підозру Івану Кузнецову, який за $ 1000 напав на мене біля мого дому», — розповів Стерненко.

«За зверненням наших адвокатів, суд визнав незаконною і скасував підозру, вручену посмертно Івану Кузнєцову — жертві… Стерненка, 1995 р.н., підозрюваного в умисному вбивстві…», — заявив Портнов.

За словами Портнова, це судове рішення «руйнує версію слідства, що вбивця захищався від нападу і створює прямі підстави для зміни кваліфікації підозри фігуранту».

Він також додав, що його команда буде домагатися перекваліфікації справи «на умисне вбивство з особливою жорстокістю, що передбачає довічне позбавлення волі».

Стерненко у свою чергу додав, що 23 червня суддя Шевченківського районного суду Віталій Циктіч не дав дозвіл на затримання спільника Кузнецова Олександра Ісайкула, який 17 березня 2019 року втік з України.

Він також нагадав, що апеляція на його арешт буде 26 червня.

Схожі новини