Передплата 2024 «Добра кухня»

"Це дуже небезпечна річ": Паніотто попередив про загрози референдуму

  • 23.06.2020, 12:15
  • 872

Ухвалення в Україні закону про референдум дозволить владі отримувати необхідний результат, маніпулюючи формулюванням питань

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив відомий соціолог, гендиректор Київського міжнародного інституту соціології та професор Києво-Могилянської академії Володимир Паніотто. За його словами, «це дуже небезпечна річ».

«Коли в законі немає процедури формулювання питання, то влада має можливість, маніпулюючи формулюванням питання, отримати на референдумі той результат, який їй вигідно.

Є ще одна проблема з референдумом — не все можна виносити на нього. Я залишаюся прихильником думки, що слід виносити на референдум таке питання, яке люди добре розуміють, у них є інформація з цього питання, і це те, що їх стосується", — вважає Паніотто.

Читайте також: «Якщо не виставити запобіжників проти антидержавних дій, закон про референдум буде міною сповільненої дії«

Він додав, що значна частина людей під час опитування боїться зізнатися, що чогось не знає, і в таких випадках, зазвичай, має схильність говорити «так».

Нагадаємо, 18 червня у Верховній Раді в першому читанні прийняли законопроєкт «Про народовладдя через всеукраїнський референдум». «За» проголосували 252 народних депутатів.

Схожі новини