Передплата 2024 ВЗ

Порошенко: "Україна, як і в минулому, змушена протистояти агресії кремлівського режиму, але рано чи пізно правда переможе"

  • 22.06.2020, 15:19
  • 697

Друга світова війна для українців почалася ще у 1939 році, а 22 червня 1941 року українська земля стала місцем зіткнення двох кривавих режимів – Гітлера і Сталіна

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зазначає, що й сьогодні Україна змушена протистояти агресії кремлівського режиму. Але правда на боці України, — переконаний Петро Порошенко.

Для нас, українців, перші постріли Другої світової пролунали ще у березні 1939 на Закарпатті. А широкомасштабна війна настала у вересні 1939 року, коли Гітлер та Сталін почали ділити сфери впливу, погоджені шляхом таємної дипломатії.

22 червня 1941 року наша земля перетворилася на територію кривавого зіткнення двох тоталітарних режимів, внаслідок якого загинули мільйони українців.

Тому у нас сьогодні — День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни.

Гітлер потрапив до пекла 75 років тому. Та у Європі і досі є політики, які так, як і Гітлер, нехтують міжнародним правом, заперечують право сусідніх народів на самостійне існування, організовують аншлюс і прикривають його псевдореферендумом.

Але правда на боці України. Я переконаний у нашій перемозі над агресором. Переконаний, що принаймні у Європі війна як спосіб вирішення конфліктів остаточно відійде у минуле. Ніколи знову.

Схожі новини