Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліцейське свавілля у Кагарлику: адвокат постраждалої заявив, що його відсторонили

  • 22.06.2020, 14:55
  • 893

Адвокат дівчини, яка постраждала від дій правоохоронних органів у Кагарлику Київської області, Євген Мельниченко повідомив, що більше не є її захисником

Про це він написав у Facebook. І додав, що таке рішення ухвалили в нього за спиною.

«Група колишніх народних депутатів, які незадоволені роботою ДБР, які проводять мітинги проти керівництва МВС, вирішили за моєю спиною виключити мене з числа адвокатів потерпілої. Спершу мене хотіли вмовити працювати з ними. Колишні й чинні народні депутати, їхні наближені. Потерпіла перестала виходити на зв'язок, а потім мене поставили перед фактом. Усе зафіксовано, але скоро ви дізнаєтеся про все самі», — написав правозахисник.

Він пояснив такий перебіг подій бажанням певної політичної сили використати цю історію для політичного піару.

«Нікому не потрібен у справі простий адвокат із народу, потрібно заробити на ній політичні дивіденди. Чому ж у простих провадженнях, де є потерпілі, ніхто з київських депутатів і верхівки юридичної еліти не їде в село за Кагарлик, 100 км від Києва, безкоштовно вести справу? Що ж потягнуло їх? Кажуть, що тільки співчуття. Подивимося… Справа політизована, що не може бути корисним для неї чисто юридично», — додав правозахисник.

Читайте також: У ЗМІ оприлюднили фото й ім’я дівчини, яку зґвалтували в Кагарлику. Її адвокат каже: дозволу на це не давали

Крім цього, ексадвокат потерпілої Євген Мельниченко зазначив, що один із правоохоронців відділку поліції Кагарлика, якого разом із напарником підозрюють у зґвалтуванні дівчини, раніше нібито вже проходив у справі щодо побиття.

Схожі новини