Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Нацрада і ДБР тиснуть на «Прямий» канал з метою його закрити", - Сергій Костинський

  • 20.06.2020, 09:53
  • 770

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Державне бюро розслідувань тиснуть на телеканал «Прямий» з метою його закрити.

Про це заявив в ефірі ток-шоу «Ехо України» Сергій Костинський, який був членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у 2015−2020 роках.

«Я ще в статусі члена Національної ради давав прогнози — а це ще було в 19 році, — про те, що влада починає переслідувати цей телеканал. І що сталося? Мої прогнози підтвердилися, а я перестав бути членом Національної ради», — нагадав Костинський.

Він наголосив, що телеканал «Прямий» опинився в лещатах, де з однієї сторони Національна рада, а з іншого — Державне бюро розслідувань.

«І якщо раніше я говорив про те, що метою цього тиску є позбавлення телеканалу „Прямий“ права на ефірне мовлення, позбавлення цифрових ліцензій, то зараз, враховуючи ті дії ДБР, які здійснюються з літа минулого року, — на мій погляд, йде атака на телеканал, метою якої є закриття цього телеканалу, який є лідером в ніші інформаційних телеканалів», — вважає Сергій Костинський.

Він також зауважив, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вже двічі намагалась позбавити ліцензії на мовлення радіостанцію «Прямий FM».

«Наступний прецедент. Національна рада спробувала забрати ліцензію на мовлення радіостанції „Прямий ФМ“, на мовлення в шести населених пунктах. Маючи таку саму практику щодо радіостанцій „Аккерман ФМ“ в Одеській області, „Слобожанщина ФМ“ в Харківській області, Нацрада до „Прямого ФМ“ спробувала застосувати зовсім іншу практику. Замість попередження, замість санкцій спробували відібрати ліцензію. Мало хто це знає, але було здійснено дві спроби забрати цю ліцензію», — повідомив Сергій Костинський. Він наголосив, що неодноразово Нацрада застосовувала подвійні стандарти, коли в аналогічних випадках проти телеканалу «Прямий» застосовуються санкції, а проти інших — ні.

«Ця упередженість спрямована та те, щоб використовуючи два наявних державних органа в якості інструментів влада намагається або забрати ліцензії, або закрити телеканал. Стратегія полягає в тому, що краще закрити цей телеканал, щоб він не заважав владі робити те, що вона робить», — резюмує Костинський.

Схожі новини