Передплата 2024 ВЗ

Ця вакцина доступна всім! MMR може вберегти від важкої форми коронавірусу

  • 19.06.2020, 19:55
  • 6 526

Вакцина MMR, що застосовується проти кору, паротиту та краснухи, допомагає організму впоратися з COVID-19

Як повідомляє DailyMail, це з'ясували вчені з Університету штату Луїзіана. За словами автора дослідження Пола Фіделя, вакцина MMR зупиняє важке запалення й сепсис, до того ж без побічних ефектів.

«Вакцинація MMR буде особливо корисна для працівників охорони здоров'я, які можуть легко заразитися COVID-19», — заявив Пол Фідель.

За словами вченого, американці вже мали можливість спостерігати дію вакцини на практиці, коли COVID-19 виявили в екіпажу авіаносця USS Roosevelt. Річ у тім, що всім новобранцям ВМС США роблять укол MMR. І як підсумок, на борту судна тільки одна людина потребувала госпіталізації, тоді як 955 перенесли хворобу без ускладнень.

«Зараз ми проводимо клінічні випробування, але я не думаю, що для когось було б проблемою знову отримати вакцину MMR, яка дала б не тільки захист від кору, паротиту та краснухи, а й потенційно від COVID-19», — поділився вчений .

Читайте також: Вакцина від COVID-19: учасник тестування розповів про побічні ефекти

Нагадаємо, компанія з Південної Дакоти, США, в липні почне випробовувати на людях ліки від COVID-19, засновані на коров'ячих антитілах.

Схожі новини