Передплата 2024 ВЗ

Музичний експеримент «Піккардійської Терції» був драйвовим

У Львові вперше за час карантину відбувся «живий» концерт на даху парковки

Такого у Львові ще не було! В умовах карантину і повного колапсу у сфері культури й розважальних подій першою на такий виступ наважилася вокальна формація «Піккардійська Терція». Унікальний концерт не у стінах великого залу, а на даху, а точніше, третьому поверсі парковки на ТВК «Південний». Артисти співали наживо, а слухачі сиділи у власних автівках, у яких могли і підспівувати, і підтанцьовувати у такт «Піккардійської» музики. Чи все відбулося так, як запланували, і яке враження залишилося після першого у карантинний час живого виступу, журналіст «ВЗ» запитала у промоменеджера формації «Піккардійська Терція» Галини Гузьо.

Подія відбувалася на території першого в Україні автокінотеатру, який діє на верхньому ярусі парковки, тобто на даху ТВК «Південний». Там вже понад місяць успішно працює кінотеатр, де щодня відбувається по три сеанси. І люди мають можливість дивитися фільми зі своїх автівок. А концерт, який артисти дають на живо у такому форматі, відбувся вперше. І першими у форматі карантинних умов такий концерт дала легендарна формація «Піккардійська Терція». Вартість квитків була доволі демократична — одне паркомісце продавали за 600 гривень. У машині могло бути четверо і навіть п’ятеро осіб, тому це набагато дешевше, ніж у докарантинні часи, коли один квиток у концертному залі міг коштувати, скажімо, від 200 до 1000 гривень.

— Була різниця у вартості першого чи другого ряду?

— Ні. Усі паркомісця коштували однаково. Загалом на майданчику було 79 паркомісць. «Родзинка» у тому, що це не був відеозапис, а артисти вийшли і заспівали наживо. Це був півторагодинний концерт.

— Які враження від цього дійства?

— Враження і самих «Пікардійців», і слухачів доволі змішані. Бо, з одного боку, «нарешті!» за понад три місяці карантину люди мали змогу почути живий концерт із своїх салонів автомобілів і водночас були присутніми тут і зараз, де ця музика творилася, де відбувалося дійство з гарним звуком, якісним світлом, великим екраном, на якому також транслювали концерт. Емоції від живого концерту люди отримали сильні. Це було настільки драйвово! Дивним було те, що замість оплесків звучали клаксони, замість підспівувань люди блимали фарами. У нових реаліях були дуже дивні емоції.

— Виходити з автівок і потанцювати не можна було?

— Не бажано. Тому люди вилізали з люків, у кого вони були, і з бічних вікон. І трохи підтанцьовували у таких умовах. Усі глядачі були дуже чемні, дотримувалися карантинних норм, не виходили без потреби, а якщо треба було вийти, одягали маску і рукавички. Дисципліновано приїхали на майданчик. Увесь персонал також був у масках, їм перевірили температуру. Перший досвід позитивний. За словами організаторів кінотеатру, тепер такі концерти зроблять регулярними і будуть запрошувати інших артистів.

Схожі новини