Передплата 2024 «Добрий господар»

Недоторканий: президента не змогли оштрафувати за порушення карантину

  • 19.06.2020, 12:35
  • 1 557

Провадження щодо президента Володимира Зеленського за порушення ним карантину у кафе призупинили, оскільки глава держави є недоторканною особою, згідно з Конституцією

Таке рішення сьогодні ухвалив Хмельницький міський районний суд, передає УНІАН.

Водночас судді звернуться до Верховного суду з проханням розтлумачити, чи можна притягнути президента до адміністративної відповідальності.

Читайте також: У Києві дівчина отримала стусанів від поліцейських за «порушення карантину»

Нагадаємо, в Telegram-каналі Офісу президента 3 червня було оприлюднено фото, на якому зображений Зеленський за одним столиком із щонайменше п'ятьма людьми, зокрема керівником О П Андрієм Єрмаком, першим заступником керівника О П Сергієм Трофімовим, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом та мером Хмельницького Олександром Симчишиним.

«Президент Володимир Зеленський прогулявся центральною частиною міста Хмельницького і скуштував каву в місцевій кав’ярні», — повідомила пресслужба.

«Крута кава у Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кав’ярні виходять із карантину, приходимо до тями потихеньку від коронавірусної епідемії», — йдеться в Instagram Зеленського під аналогічним фото з тієї кав’ярні.

Станом на 3 червня урядом було заборонено діяльність з надання послуг громадського харчування в приміщеннях до 5 червня. Дозволялося працювати тільки літнім майданчикам, зокрема під тентами, а за одним столом дозволялося перебувати не більш ніж чотирьом відвідувачам одночасно.

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція розгляне питання про можливе порушення карантинних норм Зеленським і чиновників, які його супроводжували під час відвідування кав’ярні в Хмельницькому, і притягнення їх до відповідальності.

10 червня Нацполіція повідомила, що склала адмінпротоколи на президента України Зеленського, керівника Офісу президента Єрмака, його першого заступника Трофімова, головного державного санітарного лікаря Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Габінета і Хмельницького міського голову Симчишина, які всупереч карантинним обмеженням відвідали кафе у Хмельницькому.

Схожі новини