Передплата 2024 ВЗ

Хтось влетить у копієчку: в Україні запровадять індексацію боргів за аліменти

  • 19.06.2020, 15:15
  • 981

Виконавці повинні будуть проводити перерахунок без додаткового рішення суду. Наприклад, якщо батько заборгував 10 тис. грн, а річна інфляція склала 10%, то в наступному році доведеться повернути вже 11 тис.

«Законопроєктом передбачається щорічне обчислення виконавцем індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, і подальше стягнення з боржника аліментів у відповідному розмірі, без звернення стягувача до суду», — йдеться в законопроєкті № 3112, який Верховна Рада 19 червня ухвалила в першому читанні .

Згідно документу, виконавець зобов'язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця і проводити індексацію, визначену судом у твердій грошовій сумі щорічно. Виконавець зобов'язаний повідомити про розрахунок заборгованості стягувача і боржника.

Читайте також: Дітей виховує сама, а аліменти платитиме чоловікові!

Нагадаємо, в Україні посилили покарання за несплату аліментів. Тим, хто ігнорував виконання батьківських обов'язків більше року, загрожують штрафи від 20 до 50% від суми боргу. Окрім того, їх банківські рахунки заарештують.

Схожі новини