Передплата 2024 ВЗ

У «місті, вільному від Covid», будинок за... 1 євро

Поблизу відразу два моря, Іонічне й Тирренське

Чінквефронді (Cinquefrondi), комуна у південній італійській провінції Калабрія, називає себе «містом, вільним від Covid». Там сподіваються, інформує CNN, що цей статус покращить привабливість міських будинків, які виставляють на продаж за… 1 євро.

Молоді люди покидають рідні місця й вирушають до великих італійських міст у пошуках ро­боти… Мер Чінквефронді Мікеле Ко­нія прагне затримати молодь у рід­ному місті. Будиночки за євро — саме для неї. «Я виріс у Німеччині, куди емі­грували мої батьки, — розповів Конія. — Потім повернувся, щоб врятувати свою землю. Надто багато людей вті­кали звідси, залишивши порожні бу­динки… Не можемо здатися».

У Чінквефронді досі не зафіксовано жодного випадку зараження корона­вірусом, і це додаткова перевага ма­льовничого містечка. В інших містах Італії, де продають будинки за 1 євро, треба внести заставу у розмірі до 5 тисяч євро (покупець втратить ці гроші, якщо не відремонтує будинок за три роки). А у Чінквефронді вима­гають лише щорічний страховий вне­сок у розмірі 250 євро — до завершен­ня ремонтних робіт.

На фото: У Чінквефронді досі не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом, і це додаткова перевага мальовничого містечка. Фото CNN

Схожі новини