Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наслідують Зеленського? У Білорусі затримали головного політичного опонента Лукашенка

  • 18.06.2020, 19:15
  • 794

Сьогодні, 18 червня, Департамент фінансових розслідувань Білорусі затримав Віктора Бабарика - основного суперника чинного президента Олександра Лукашенка на майбутніх виборах президента

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомляється, Бабарико з сином Едуардом, який є головою передвиборчого штабу батька, були доставлені у Департамент фінансових розслідувань Білорусі для допиту. Приводом для затримання є несплата податків і легалізація незаконно отриманих доходів.

Також зазначається, що сьогодні у будинку Бабарико були проведені обшуки, а напередодні був заарештований його виборчий фонд у 100 тисяч рублів.

Віктор Бабарико є потенційним суперником чинного лідера Білорусі Олександра Лукашенко на виборах президента, які мають відбутись 9 серпня. Раніше затриманий кандидат був головою «Белгазпромбанку», який очолював впродовж 20 років, але з посади пішов задля того, щоб зосередитись на передвиборчій компанії.

Читайте також: Лукашенко: «Перевороту в країні не буде. Майдану — тим більше»

Справа про несплату податків в «Белгазпромбанку» було порушено вже після оголошення Бабарика про намір брати участь у виборах.

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко піддав критиці потенційних кандидатів на виборах і заявив, що не віддасть їм країну.

Схожі новини