Передплата 2024 «Добрий господар»

Любиш узяток, люби й даток: у ЄС продовжили санкції проти Росії

  • 18.06.2020, 18:15
  • 616

Рада Євросоюзу в четвер, 18 червня, продовжила до червня 2021 року санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

«Сьогодні Рада Є С продовжила до червня 2021 року санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму. Вдячний за це рішення. Треба підвищувати тиск за порушення прав людини, „паспортизацію“, запуск залізничного сполучення через Керченську протоку, незаконні голосування в Криму», — написав голова МЗС.

Читайте також: «Та плювати на них, на ці санкції», — Путін про 50 млрд рублів, втрачених Росією через Крим

Проти кого введено санкції

Обмежувальні заходи охоплюють заборони, спрямовані на імпорт продуктів, що походять із Криму чи Севастополя до ЄС, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Крим чи Севастополь.

Обмеження ЄС застосовуються на експорт певних товарів та технологій до кримських компаній або для використання в Криму в транспортній, телекомунікаційній та енергетичній галузях або для розвідки та видобування нафти, газу й корисних копалин.

Як зазначено в декларації Верховного представника з питань закордонних справ та політики безпеки від імені ЄС від 16 березня 2020 року, ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією та продовжує засуджувати це порушення міжнародних законів.

Наскільки продовжать санкції

Також очікується, що лідери Європейського Союзу в п'ятницю підтримають продовження економічних санкцій проти Росії до кінця січня 2021 року.

Чинні санкції ЄС діють до кінця липня, і 27 лідерів держав-членів ЄС, які проводять віртуальну зустріч у п'ятницю, як очікується, прокладуть шлях для ще одного шестимісячного продовження, що його буде офіційно оформлено пізніше цього місяця.

Як працюють санкції

Санкції проти Росії допомагають оберігати і захищати життя деяких із найбільш вразливих людей і протистояти порушенням прав людини. Про це заявив спецпредставник міністра закордонних справ України з питань санкцій політики Олексій Макєєв.

«Санкції працюють. Вони допомагають охороняти і захищати життя деяких із найбільш вразливих людей, вони допомагають підтримувати демократію і наші досягнуті з великими труднощами свободу і цінності, і вони допомагають протистояти порушенням прав людини», — заявив Макєєв.

Макєєв підкреслив, що Росія продовжує свою агресивну війну проти України: порушення прав людини продовжуються, в той час як свободи тих, хто знаходиться в окупованому Криму, скорочуються.

«Тому я також працюватиму з нашими міжнародними партнерами, щоб посилити тиск на Росію і підняти ціну її ворожих дій проти України, ЄС, Великобританії та США — втручання у вибори, кіберзлочинів, отруєння і вбивства людей», — зазначив він.

Схожі новини