Передплата 2024 «Добрий господар»

Покинула залу під оплески: нардепка Бєлькова пішла у відставку

  • 18.06.2020, 14:55
  • 1 225

Верховна Рада України проголосувала за складення повноважень народної депутатки України від ВО "Батьківщина" Ольги Бєлькової

Відповідне рішення було ухвалено під час пленарного засідання 18 червня 343 голосами. Після голосування колеги провели політикиню оплесками і обіймами.

Тепер місце Бєлькової в парламенті повинен зайняти Сергій Євтушок, який проходив в списку на виборах під 25 номером.

Нагадаємо, що про намір піти з Верховної Ради нардепка оголосила 16 червня. Причин такого кроку політикиня не називала, сказавши лише, що це життя.

Бєлькова була нардепкою, починаючи з 2012 року. Так, з 2012 по 2014 рік вона була членкинею парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності. Також обіймала посаду голови підкомітету з питань функціонування платіжних систем і електронної комерції, була членкинею Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

З 27 листопада 2014 року Бєлькова була народною депутаткою від партії Блок Петра Порошенка і зайняла пост заступниці голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Поза політикою колишня нардепка працювала партнеркою компанії EastLabs, директоркою з міжнародних проєктів управлінської команди Фонду Віктора Пінчука, а також керувала приватним проєктом WorldWideStudios, який надає стипендії магістерських програм топових світових університетів обдарованим українцям.

Читайте також: Гончарук розповів журналістам, як президент повідомляв йому про відставку

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада про відхилила проєкт постанови «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука». За складання ним депутатських повноважень проголосували лише 175 нардепів при необхідних 226.

Схожі новини