Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прикра помилка з трьома літерами... Президент сплутав ЗНО із ДПА?

Президент хотів скасувати для випускників ДПА, а сказав, що ЗНО?

16 червня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що зовнішнє незалежне оцінювання стартує за планом — 25 червня.

«Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, і причин для перенесення оцінювання на серпень наразі немає. Якщо такі причини будуть, то Міністерство охорони здоров’я та головний санітарний лікар повідомлять про це».

Це підтвердила для «Високого Замку» у середу, 17 червня, і директор Львівського регіонального Центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:
«Сподіваємося, ЗНО відбудеться. Прем’єр-міністр каже, що підстав для скасування немає. Тож готуємося повним ходом. Департамент освіти отримав вісім тонн різноманітних матеріалів, які сьогодні-завтра видаватимуть на відділи освіти для пунктів тестування».

А вже 17 червня після обіду громом серед ясного неба з’явилася інформація про те, що у ВР зареєстровано як невідкладний законопроєкт президента Володимира Зеленського про звільнення випускників шкіл поточного навчального року від ЗНО. Що це?

Прем’єр-міністр каже одне, а президент — інше? За роз’ясненням знову звернулася до пані Лариси Середяк.
«Ми готуємося. І вірю, що ЗНО відбудеться. Думаю, що президент мав на увазі відмінити ДПА, а не ЗНО. Це прикра помилка з трьома літерами. У президента готують зміни до законопроєкту про коронавірус, щоб у той законопроєкт внести відміну для 11-класників державної підсумкової атестації (ДПА). Для четвертих і дев’ятих класів вони відмінили раніше, а для 11-тих, виходить, скасують тепер. І це означає, що дітям видадуть 1 липня атестати, де у ДПА буде написано: „звільнені“»

Схожі новини