Передплата 2024 ВЗ

Безпечне ЗНО: у Львові на коронавірус почали тестувати освітян

  • 18.06.2020, 11:35
  • 900

У Львові розпочали ІФА-тестування працівників освіти, які будуть задіяні під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання. А це понад 2 тисячі освітян. Тестування проводять у пяти медичних закладах міста.

«Педагогів тестуємо безкоштовно — за кошти міста. Такі тестування проводять у 5 медичних закладах. Усі працівники є поділені на певні групи відповідно до території обслуговування. Ми запрошуємо всіх педагогів, і всі погоджуються. Ми сподіваємося на відповідальність людей, і це тестування нам дасть можливість хоча б зараз виявити тих людей, які мають гостре захворювання, або вже перехворіли. Без сумніву, та людина, в якої буде позитивний результат, буде скерована до сімейного лікаря для здачі ПЛР-тесту», — розповіла начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

Вона зауважила, що цього року ЗНО відбуватиметься за особливих умов, тому розроблені відповідні правила, й усі пункти тестування готові до роботи, адже попередньо вже готувались до проведення пробного незалежного оцінювання.

Читайте також: ЗНО перенесуть? Ляшко назвав умови

За вчорашній день методом ІФА протестували 272 педагогів. Із них у 271 — результат негативний, в 1 — позитивний, тож цьому працівнику додатково проведуть ПЛР-аналіз.

Схожі новини