Передплата 2024 «Добрий господар»

"Це був шантаж": ексрадник Білого дому заявив про тиск на Україну з боку Трампа

  • 18.06.2020, 10:35
  • 736

Ексрадник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон підтвердив, що президент США Дональд Трамп призупинив військову допомогу Україні задля отримання компромату на своїх політичних суперників

Про це сказано в публікації The New York Times про книгу Болтона «Кімната, де це сталося». Її вихід заплановано на 23 червня.

«20 серпня Трамп заявив, що не налаштований відправляти їм (Україні — ред.) щось, поки не будуть передані всі матеріали „російського“ розслідування, пов'язані з Клінтон і Байденом», — процитувало матеріали з книги видання.

Болтон написав, що він особисто, держсекретар США Майкл Помпео і міністр оборони Марк Еспер намагалися вісім-десять разів змусити Трампа відновити підтримку України.

Також ексрадник Білого дому написав, що Палата представників під час процесу імпічменту повинна розслідувати не тільки тиск Трампа на Україну в спробі отримати перевагу над суперниками в США, але й інші випадки.

Читайте також: Трамп визначився з кандидатурою посла США в Україні

«Президент не може зловживати законними повноваженнями національного уряду, визначаючи свої особисті інтереси як синоніми національних інтересів або вигадуючи приводи, щоб замаскувати переслідування особистих інтересів під маскою національних інтересів», — написав Болтон.

Схожі новини