Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лігу чемпіонів дограють у Португалії, Лігу Європи – у Німеччині

Але матч-відповідь 1/8 фіналу ЛЄ «Шахтар» проведе в Україні

У середу, 17 червня, Ви­конавчий комітет УЄФА мав би ратифікувати рішення орга­нізації про схеми догравання футбольних єврокубків, Ліги чемпіонів і Ліги Європи сезону 2019/2020. За планом УЄФА, починаючи з ¼ фіналу, єврокубки дограють у фор­маті мінітурнірів: ЛЧ у порту­гальському Лісабоні, а ЛЄ — у чотирьох містах Німеччини.

Отже, після завершення стадії 1/8 фіналу (проти­стояння з двох матчів, до­гравання 7−8 серпня) вісім ко­манд, що вийдуть до ¼ фіналу Ліги чемпіонів, зберуться у пор­тугальському Лісабоні. 12−15 серпня там відбудуться чверть­фінали, 18−19 серпня — півфіна­ли, а фінальний матч ЛЧ запла­новано на 23 серпня.

Починаючи з ¼ фіналу, усі протистояння складатимуться з одного матчу (у Лізі Європи теж). Жеребкування чвертьфіналів ЛЧ і ЛЄ відбудеться у середині лип­ня у швейцарському Ньйоні.

У двох парах 1/8 фіналу Ліги Європи, «Інтер» — «Гетафе» і «Рома» — «Севілья», де перші по­єдинки не зіграли, переможця визначать в одному матчі (у Ні­меччині). Решта шість пар, зо­крема «Шахтар» — «Вольфсбург», зіграють матчі-відповіді так, як було заплановано раніше. Тобто донецький «Шахтар», який у пер­шому матчі 1/8 фіналу на виїзді переміг німецький «Вольфсбург» із рахунком 2:1, у матчі-відповіді прийматиме «вовків» в Україні — 6 серпня.

Мінітурнір 8 команд, які ви­йдуть до ¼ фіналу ЛЄ, прове­дуть 10−21 серпня у чотирьох містах Німеччини, розташованих поруч. Це Кельн, Дюссельдорф, Дуйсбург і Гельзенкірхен. Спо­діваємося, учасником фінальної «пульки» Ліги Європи буде й наш «Шахтар».

Матч за Суперкубок УЄФА, у якому зустрінуться переможці ЛЧ і ЛЄ, відбудеться 24 вересня в угорському Будапешті. А турець­кий Стамбул, звідки фінальний матч Ліги чемпіонів перенесено цього року до Лісабона, проведе фінал ЛЧ наступного, 2021 року.

Схожі новини