Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аеропорт "Київ" відновив роботу: куди можна полетіти

  • 17.06.2020, 13:52
  • 946

Кличко заявляє, що місто не закривало аеропорт, авіакомпанії не могли виконувати рейси через заборону на міжнародне авіасполучення

Про це повідомив у Тelegram мер Києва Віталій Кличко, передає Еспресо.

«Аеропорт «Київ» ім. Сікорського відновив роботу. Авіакомпанії отримали дозвіл Державіаслужби на здійснення міжнарожних рейсів з аеропорту «Київ», — написав він.

За словами Кличка, місто не закривало аеропорт, авіакомпанії не могли виконувати рейси через заборону на міжнародне авіасполучення.

«Ми розуміємо всю складність ситуації, розуміємо, що через вимушене призупинення перевезень пасажирів аеропорт несе великі збитки. Щомісяця підприємство втрачає майже 27 мільйонів гривень», — зазначив Кличко.

У зв'язку із цим, мер пропонує три варіанти вирішення проблем аеропорту «Київ», аби він міг повноцінно відновити свою роботу.

Читайте також: У Львові відклали відновлення авіасполучення

Так, перший варіант полягає у скороченні витрат і звільнення частини співробітників. У той же час Кличко додав, що це найгірший варіант, який не вирішить проблем підприємства.

Другий варіант, який пропонує мер, полягає у збільшенні доходів та допомозі встановлення мінімальних фіксованих ставок на авіаобслуговування і закріплення їх на законодавчому рівні. Він зазначив, що це рішення повинен затвердити уряд.

Згідно з третім варіантом, необхідно здійснити розподіл пасажиропотоку в київському авіавузлі — між аеропортами «Бориспіль» і «Київ».

«Саме такий підхід, на думку фахівців, допоможе швидко відновити роботу авіагалузі після карантину. І це рішення також повинен затвердити уряд», — підкреслив мер.

Він додав, що свої пропозиції місто вже передало до Кабінету Міністрів. І міська влада буде робити все, що від неї залежить, аби допомогти підприємству відновити повноцінну роботу.

Зазначається, що напередодні за пів години до опівночі в «Києві» приземлився пасажирський рейс із Мінська. А зранку літак вилетів назад до столиці Білорусі.

Крім цього, 17 червня у графіку вильотів із аеропорту вказано рейси до Польщі, Німеччини, Великої Британії й Угорщини.

Схожі новини