Передплата 2024 «Добрий господар»

"Коронавірус дуже змінився, пневмонія може розвинутися за лічені дні", - Ігор Берник

Від початку епідемії вірус дуже змінився.

Про це заявив заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник.

«Тепер пневмонія може розвинутися за лічені дні і абсолютно безсимптомно. Раніше людям казали, що „швидку“ необхідно викликати при таких симптомах, як задишка та ускладнене дихання, а зараз вони відсутні. Так, маючи температуру навіть нижчу за 38 і загальну слабкість, вже на другий день може розвинутись пневмонія. На 7−10 день — важкі ураження легень, які потребують тривалого та інтенсивного лікування. Тому зараз великій кількості хворих на коронавірус, які лікуються вдома, необхідно перебувати в стаціонарі», — сказав лікар.

Ігор Берник також повідомив, що зараз суттєво побільшало хворих на COVID-19 у важкому стані, тому вони лікуються приблизно один місяць. Якщо ж хворий потрапляє до реанімації, то лікування може тривати й до двох місяців.

«У інфекційній лікарні вже закінчуються місця, — заявив Ігор Берник. — Станом на 16 червня тут перебувають 199 пацієнтів, прийняти медзаклад може не більше двох сотень. У кожному відділенні медперсонал працює у цілодобовому режимі. Звісно, навантаження збільшилось, але ми справляємось. Хоча дуже змучились фізично і морально. Тому що всі чекали спаду захворюваності та завершення епідемії, а ситуація навпаки погіршилася: зросла кількість хворих, тяжких та смертельних випадків», — наголосив заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник.

Станом на 16 червня у Львівській області перебуває у стаціонарах 655 хворих: 199 — у Львівській обласній інфекційній лікарні, 105 — в Центрі легеневого здоров'я, 50 — у 8 міській клінічній лікарні, 63 — у 1-й міській клінічній лікарні, 122 — у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, 47 — у Стрийській міській лікарні, 31 — у Кам'янка — Бузькій лікарні, 6 — у Стебницькій міській лікарні, У Сокальській ЦРЛ — 21 особа, у Рудківській лікарні — 10 осіб, в ОХМАТДИТі — один хворий.

Схожі новини