Передплата 2024 «Добрий господар»

Ціни на полуницю в Україні різко пішли вниз

  • 16.06.2020, 19:34
  • 1 375

Ціни на ягоди на київських ринках опустилися до 40-50 грн/кг, стверджують експерти.

Як повідомила прес-служба аналітичної платформи EastFruit, на вихідних збори полуниці почалися в північних і західних регіонах України, що здійснило вплив на ціноутворення.

«Сьогодні, 16 червня, обсяг пропозиції суниці садової (полуниці) на ринку збільшився настільки, що ціни на неї почали різко знижуватися в усіх регіонах. Вранці на гуртових ринках Києва суницю садову можна було купити за 40−50 грн/кг», — сказано в повідомленні.

Відзначається, що господарства населення продають ягоди в середньому по 35 грн/кг, хоча ще вдень раніше реалізовували полуницю в півтора-два рази дорожче.

За даними EastFruit, найнижчі гуртові ціни на полуницю зафіксовані в західних регіонах України — від 25 грн за кг. За продукцію вищої якості потрібно було платити значно більше — від 40 грн/кг. Найвищими були ціни на полуницю в південних регіонах країни — від 55 грн/кг, причому кількість пропонованої продукції зросла.

Експерти не виключають, що найближчим часом полуницю почнуть поставляти в південні регіони з центральних областей України.

Схожі новини