Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генсек НАТО звинуватив Росію в порушенні акта про відносини та безпеку

  • 16.06.2020, 18:56
  • 761

Росія порушує Основоположний акт про взаємні відносини, співробітництво та безпеку між РФ і НАТО, зокрема, проводячи агресивні дії в Україні.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі у вівторок, 16 червня. Аудіозапис брифінгу був опублікований на офіційному сайті організації.

Водночас Столтенберг наголосив, що наявність військ на сході Альянсу, в країнах Балтії і в Польщі, не суперечить документу.

«Якщо ми говоримо про Основоположний акт про взаємовідносини між НАТО і Росією, то наявність НАТО в східній частині Альянсу з новими тактичними групами та збільшена наявність НАТО не порушує цей документ.

Але виклик полягає в тому, що Росія порушила Основоположний акт уже кілька разів, зокрема, здійснюючи агресивні дії в Україні", — сказав Столтенберг.

Додамо, акт про взаємні відносини між Російською Федерацією й Організацією Північноатлантичного договору був підписаний 27 травня 1997 року в Парижі. Документ передбачає, що сторони «не розглядають одна одну як противників».

Схожі новини